Gå direkt till innehåll
Fotograf: Charlotte Gawell
Fotograf: Charlotte Gawell

Pressmeddelande -

Carglass® donationer till Barncancerfonden 2023 nära rekordbelopp

Carglass® delar stolt den fantastiska nyheten att 2023 års insamling för Barncancerfonden resulterade i den imponerande summan: 458 810 kr, vilket är nära ett rekord. Som en del av företagets åtagandet att bekämpa barncancer har varje sålt torkarblad genererat en donation på 5 kr till detta viktiga ändamål.

"Denna framgång är ett resultat av engagemanget från våra medarbetare, och vi ser fram emot att fortsätta stödja Barncancerfonden under 2024.", säger Morten Bjørlo, VD.

Barncancer drabbar barn varje dag, och genom detta gemensamma engagemang syns det positiva resultatet mycket tydligt. Carglass® donationer är med och bidrar till framgångsrik forskning som nu står på tröskeln till en barncancerrevolution.

Vi är glad över att Carglass® långsiktigt är med och stödjer oss. Varje dag insjuknar ett barn i cancer och trots de senaste årens forskningsframsteg är barncancer fortfarande den vanligaste dödsorsaken för barn till följd av sjukdom i Sverige. De pengar som Carglass® samlat in sedan starten har räckt till att finansiera fler än 4 500 forskningstimmar. För att fler barn ska överleva behövs ännu mer forskning, och det är precis det som samarbetet med Carglass bidrar till." , säger Magnus Sjödin, partneransvarig på Barncancerfonden.

Fortsatta framsteg i forskningen öppnar nya möjligheter för behandling och ökar överlevnadschanserna markant. Innovativa läkemedel som cell- och genterapier banar väg för precisionsmedicin och individanpassade behandlingar. Carglass® är stolta över att bidra till denna kamp och ser fram emot att fortsätta detta engagemang för Barncancerfonden. Den summa som det gångna årets samlats in visar på hur engagemang och hårt arbete mot ett tydligt mål kan bidra till verklig förändring.

Tillsammans gör vi skillnad!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Carglass® är en del av Belron – världens ledande företag inom lagning och byte av bilglas, med en omsättning på mer än 3,1 miljarder euro. Belron är verksamma över hela världen och sysselsätter 30 000 människor dagligen, i mer än 40 länder på 5 kontinenter.

I hjärtat av allt vi gör är vårt åtagande att konstant leverera en kundservice i världsklass. Vi mäter kundnöjdhet i alla våra verksamheter genom att vi ber våra kunder att betygsätta oss baserat på frågan: "Hur troligt är det att du rekommenderar oss till en vän eller kollega?". Vi är oerhört stolta över att vårt globala betyg är över 84,9%.

Vår affärsidé är att våra tekniker alltid ska ha tillgång till rätt glas av högsta kvalitet. Mer än 95% av rutorna är alltid tillgängliga från vårt lager, och vi har över 3,5 miljoner glasrutor i lager.

’The Belron Way of Fitting’ har definierats av Belrons tekniska team och innebär att varje servicetillfälle i världen följer exakt samma process för att uppnå Belrons höga kvalitetsstandard i varje utfört arbete.

Kontakter

Morten Bjørlo

Morten Bjørlo

Presskontakt VD Carglass® Sweden AB 0739 – 254 044