Gå direkt till innehåll
Carglass® Sverige belönas med guldmedalj i EcoVadis CSR-utvärdering!
Carglass® Sverige belönas med guldmedalj i EcoVadis CSR-utvärdering!

Pressmeddelande -

Carglass® får guldmedalj, du får en kundupplevelse i guldklass

Vad är CSR?
CSR står för Corporate Social Responsibility och översätts ibland med ”hållbarhet” eller “företags samhällsansvar”. Det handlar om att företag tar ansvar för verksamhetens sociala, miljömässiga och ekonomiska påverkan på samhället på längre sikt. Att arbeta med CSR innefattar allt från att uppmuntra kunder till hållbar konsumtion, att ge anställda möjlighet att utvecklas till att ställa krav på leverantörer och medvetet arbeta för att kunna göra små avtryck miljömässigt. Av de ungefär 20,000 företag som EcoVadis utvärderar varje år tillhör Carglass® de 5 % i toppskiktet som får bästa betyg!

Vad innebär guldmedaljen?
- Vi arbetar hela tiden med att kunden ska få ännu bättre service på alla sätt, berättar Therese Mossberg, HR-chef och hållbarhetsansvarig för Carglass® Sverige. Det gäller allt från att ge ett trevligt och proffsigt bemötande på verkstaden till att kunna erbjuda en hög kvalitet – exempelvis sköter vi kontakten med försäkringsbolaget åt våra kunder. Samtidigt som vi vill ge bästa service vill vi minimera våra tjänster och produkters negativa påverkan på samhället.

- Det är viktigt för oss att arbeta med alla aspekter av hållbarhet. EcoVadis utvärderar hela kedjan från miljö, kunder och leverantörer till att vi är en bra arbetsgivare för våra anställda. Guldmedaljen är ett kvitto på att vi lyckats med att hålla fokus på hållbarhetsfrågorna, säger Therese.

Vad händer framöver?
Vi arbetar dagligen med att förbättra och utveckla vårt arbete på Carglass® och har redan nu en plan för hur vi ska bli ännu bättre på att integrera hållbarhetsfrågor i vår verksamhet. Vi är stolta över utmärkelsen men viktigast av allt är hur våra kunder och anställda upplever oss som företag, avslutar Therese.   

Ämnen

Kategorier


Carglass® är en del av Belron – världens ledande företag inom lagning av vindrutor och byte av bilglas, med en omsättning på mer än 3,1 miljarder euro. Belron är verksamma över hela världen och sysselsätter 25.600 människor dagligen, i mer än 30 länder på 5 kontinenter. I många länder har vi möjlighet att reparera och byta vindrutor 24 h om dygnet och våra tekniker utför servicen både mobilt och i verkstäder. I genomsnitt repareras 7.800 vindrutor varje dag och vi utför ett arbete var tredje sekund.

I hjärtat av allt vi gör är vårt åtagande att konstant leverera en kundservice i världsklass. Vi mäter kundnöjdhet i alla våra verksamheter genom att vi ber våra kunder att betygsätta oss baserat på frågan: "Hur troligt är det att du rekommenderar oss till en vän eller kollega?". Vi är oerhört stolta över att vårt globala betyg är över 80,5%.

Vår affärsidé är att våra tekniker alltid ska ha tillgång till rätt glas av högsta kvalitet. Mer än 95% av rutorna är alltid tillgängliga från vårt lager, och vi har över 3,5 miljoner glasrutor i lager.

The Belron Way of Fitting’ har definierats av Belrons tekniska team och innebär att varje servicetillfälle i världen följer exakt samma process för att uppnå Belrons höga kvalitetsstandard i varje utfört arbete.

Presskontakt

Morten Bjørlo

Morten Bjørlo

Presskontakt VD Carglass® Sweden AB 0739 – 254 044