Gå direkt till innehåll
Carglass® Sverige har tilldelats Ecovadis guldmedalj för sitt hållbarhetsarbete.
Carglass® Sverige har tilldelats Ecovadis guldmedalj för sitt hållbarhetsarbete.

Pressmeddelande -

Carglass® guldbelönas för sitt hållbarhetsarbete

Carglass® Sverige har tilldelats guldmedalj för sitt hållbarhetsarbete av Ecovadis. Det är fjärde året i rad som företaget får guld.

– Det är och förblir en prioritering för oss att jobba långsiktigt med hållbarhet, säger Morten Bjørlo, VD, Carglass®.

Ecovadis är världens största oberoende instans inom utvärdering av företags hållbarhetsarbete. Nyligen släppes bedömningarna för förra året, och för fjärde året i rad tog Carglass® guld.

– Vi är otroligt stolta och glada över att för fjärde året i rad tilldelas guldmedalj för vårt hållbarhetsarbete. Det här är en inställning som genomsyrar hela vår verksamhet, från verkstad till styrelserum och något som alla på Carglass®är en del av, säger Morten Bjørlo.

Varje år utvärderar Ecovadis över 20 000 företags agerande utifrån frågor om mänskliga rättigheter och etik samt miljö- och hållbarhetsarbete. För att erhålla guldmedaljen krävs det att man är bland topp fem procent av alla företag som bedöms.

– Det är jätteviktigt att vi fortsätter att jobba för att utvecklas inom dessa områden. Inte minst för att vi märker att våra kunder i större utsträckning efterfrågar engagemang i den här typen av frågor. Att vi kan erbjuda service som håller internationell klass och är prisad för sin hållbarhet är en fjäder i hatten för hela koncernen, säger Morten Bjørlo.

Ämnen

Kategorier


Carglass® är en del av Belron – världens ledande företag inom lagning och byte av bilglas, med en omsättning på mer än 3,1 miljarder euro. Belron är verksamma över hela världen och sysselsätter 29 000 människor dagligen, i mer än 30 länder på 5 kontinenter. I många länder har vi möjlighet att reparera och byta vindrutor 24 h om dygnet och våra tekniker utför servicen både mobilt och i verkstäder.

I hjärtat av allt vi gör är vårt åtagande att konstant leverera en kundservice i världsklass. Vi mäter kundnöjdhet i alla våra verksamheter genom att vi ber våra kunder att betygsätta oss baserat på frågan: "Hur troligt är det att du rekommenderar oss till en vän eller kollega?". Vi är oerhört stolta över att vårt globala betyg är över 80%.

Vår affärsidé är att våra tekniker alltid ska ha tillgång till rätt glas av högsta kvalitet. Mer än 95% av rutorna är alltid tillgängliga från vårt lager, och vi har över 3,5 miljoner glasrutor i lager.

’The Belron Way of Fitting’ har definierats av Belrons tekniska team och innebär att varje servicetillfälle i världen följer exakt samma process för att uppnå Belrons höga kvalitetsstandard i varje utfört arbete.

Presskontakt

Morten Bjørlo

Morten Bjørlo

Presskontakt VD Carglass® Sweden AB 0739 – 254 044