Gå direkt till innehåll
Carglass® Trollhättan, en av många Carglass®-verkstäder i Sverige.
Carglass® Trollhättan, en av många Carglass®-verkstäder i Sverige.

Pressmeddelande -

Carglass® har öppnat elva nya verkstäder – satsar på tio till innan årsskiftet

Carglass® växer så det knakar. Förra året öppnade man sju nya verkstäder och i år har man redan hunnit öppna ytterligare fyra stycken.

– Visionen är att alla i landet smidigt ska kunna besöka en av våra verkstäder, säger Morten Bjørlo, VD, Carglass®.

Carglass® driver idag 70 verkstäder runt om i landet som är specialister på lagning och byte av vindrutor. Innan året är slut kommer den siffran vara närmare 80.

– Vi tog tag i planerna på att expandera på allvar förra året och nu ser vi resultatet av det arbetet. Vår vision är att alla i landet smidigt ska kunna besöka en av våra verkstäder. När vi har runt 90 till 100 verkstäder tror jag att vi täcker de flesta, säger Morten Bjørlo.

Om allt går som planerat kan den visionen vara uppnådd redan under 2022:s första halvår. Men det gäller att alla nya verkstäder håller samma höga standard som alltid.

– Det första steget när vi expanderar är att hitta en bra lokal, läget är extremt viktigt. Men sedan är det minst lika viktigt att personalen vi rekryterar till verkstäderna passar in i vår arbetsmiljö och vårt sätt att jobba. Vi vill ge våra kunder det vi kallar extra service, till exempel att tvätta alla fönster och dammsuga bilen under en reparation, säger Morten Bjørlo.

Varje ny bilglastekniker som börjar hos Carglass® får lära sig ”The Belron Way of Fitting" – en process som utvecklats av Carglass® moderbolag Belron och som blivit en kvalitétsstämpel världen över.

– Med Belron i ryggen kan vi erbjuda våra kunder service i världsklass. Det innebär en ökad säkerhet och en hög teknisk kvalité som utvecklas hela tiden, säger Morten.

Den snabba expansionen har varit en utmaning som Carglass® tagit sig an med bravur, menar Morten Bjørlo.

– Vår satsning har inneburit en del extra jobb men alla har verkligen gått ihop och visat teamwork. Det är fantastiskt att vi kan växa så fort och det är glädjande att se den entusiasmen som våra anställda visar, säger Morten Bjørlo.

Verkstäder som öppnade under 2020

Verkstäder som öppnat under 2021

Verkstäder som snart öppnas

  • Carglass® Värnamo
  • Carglass® Falköping
  • Carglass® Ängelholm
  • Carglass® Piteå

Ämnen

Kategorier


Carglass® är en del av Belron – världens ledande företag inom lagning och byte av bilglas, med en omsättning på mer än 3,1 miljarder euro. Belron är verksamma över hela världen och sysselsätter 29 000 människor dagligen, i mer än 30 länder på 5 kontinenter. I många länder har vi möjlighet att reparera och byta vindrutor 24 h om dygnet och våra tekniker utför servicen både mobilt och i verkstäder.

I hjärtat av allt vi gör är vårt åtagande att konstant leverera en kundservice i världsklass. Vi mäter kundnöjdhet i alla våra verksamheter genom att vi ber våra kunder att betygsätta oss baserat på frågan: "Hur troligt är det att du rekommenderar oss till en vän eller kollega?". Vi är oerhört stolta över att vårt globala betyg är över 80%.

Vår affärsidé är att våra tekniker alltid ska ha tillgång till rätt glas av högsta kvalitet. Mer än 95% av rutorna är alltid tillgängliga från vårt lager, och vi har över 3,5 miljoner glasrutor i lager.

’The Belron Way of Fitting’ har definierats av Belrons tekniska team och innebär att varje servicetillfälle i världen följer exakt samma process för att uppnå Belrons höga kvalitetsstandard i varje utfört arbete.

Presskontakt

Morten Bjørlo

Morten Bjørlo

Presskontakt VD Carglass® Sweden AB 0739 – 254 044