Gå direkt till innehåll
Foto: Carglass®-medarbetare i sina fotbollslagströjor under Fotbollströjefredag.
Foto: Carglass®-medarbetare i sina fotbollslagströjor under Fotbollströjefredag.

Pressmeddelande -

Carglass® medarbetare går samman för Barncancerfonden - stort engagemang för Fotbollströjefredag

Carglass®, en stolt samarbetspartner till Barncancerfonden, visade sitt engagemang för att bekämpa barncancer genom att aktivt delta i Fotbollströjefredag den 12 april. Fotbollströjefredag är en nationell kampanj som syftar till att samla in pengar till forskning och öka medvetenheten för att stödja barn som kämpar mot cancer.

Som ett led i sitt långvariga partnerskap med Barncancerfonden har Carglass® konsekvent stött barncancerforskningen genom att skänka 5 kronor för varje sålt torkarblad, vilket år 2023 resulterade i en slutsumma på 458 810 kronor. Genom att aktivt delta i Fotbollströjefredag i år visade hela organisationen åter igen sitt starka stöd för att göra en verklig skillnad i kampen mot barncancer.

Över 5 miljoner kronor till Barncancerfonden
Under evenemanget uppmanades alla medarbetare att bära sin favoritfotbollslagströja. För varje deltagare skänkte Carglass® hela 150 kronor till Barncancerfonden. I år samlade Barncancerfonden in över 5 miljoner kronor genom detta engagemang där företag från hela landet deltog.

Morten Bjørlo, VD på Carglass® säger: "Vi är stolta över att vara en del av Fotbollströjefredag och att kunna bidra till att stödja barn som drabbats av cancer. Genom att bära våra lagtröjor visar vi inte bara vårt stöd för barnen utan bidrar även till att driva viktig forskning framåt, vilket ökar chanserna för fler barn att överleva och leva ett hälsosamt liv."

Stödja barncancerforskning och förbättra behandlingsmetoderna
De insamlade medlen från Fotbollströjefredag kommer att användas för att stödja barncancerforskning och förbättra behandlingsmetoderna för de barn som drabbas av denna sjukdom. Med en överlevnadsgrad på 85 procent för barn i Sverige som drabbas av barncancer är det av yttersta vikt att fortsätta investera i forskning för att minska de sena komplikationerna från behandlingen och för att öka chanserna till överlevnad.

”Många barn som insjuknar i cancer kan inte utöva sin favoritsport på grund av behandlingar eller de biverkningar som uppstår. Under Fotbollströjefredag enades hela Sverige i en gemensam kamp mot barncancer. Årets manifestation blev en succé både i att nå ut med våra budskap samt att samla in pengar till forskningen. Över fem miljoner kronor samlades in vilket är makalöst bra. Det hade inte varit möjligt utan så stor uppslutning från Carglass® och alla andra företag som bidragit både med pengar men också med att hjälpa oss med spridning i sina butiker, verkstäder och sociala kanaler”, säger Magnus Sjödin, Partneransvarig på Barncancerfonden.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Carglass® är en del av Belron – världens ledande företag inom lagning och byte av bilglas, med en omsättning på mer än 3,1 miljarder euro. Belron är verksamma över hela världen och sysselsätter 30 000 människor dagligen, i mer än 40 länder på 5 kontinenter.

I hjärtat av allt vi gör är vårt åtagande att konstant leverera en kundservice i världsklass. Vi mäter kundnöjdhet i alla våra verksamheter genom att vi ber våra kunder att betygsätta oss baserat på frågan: "Hur troligt är det att du rekommenderar oss till en vän eller kollega?". Vi är oerhört stolta över att vårt globala betyg är över 84,9%.

Vår affärsidé är att våra tekniker alltid ska ha tillgång till rätt glas av högsta kvalitet. Mer än 95% av rutorna är alltid tillgängliga från vårt lager, och vi har över 3,5 miljoner glasrutor i lager.

’The Belron Way of Fitting’ har definierats av Belrons tekniska team och innebär att varje servicetillfälle i världen följer exakt samma process för att uppnå Belrons höga kvalitetsstandard i varje utfört arbete.

Kontakter

Morten Bjørlo

Morten Bjørlo

Presskontakt VD Carglass® Sweden AB 0739 – 254 044