Gå direkt till innehåll
Foto: Peter Roos, Bilglastekniker Carglass® Uppsala. Camilla Fesseha, Customer Support Manager. Amine Haachemi Boumilagh, Bilglastekniker Carglass® Hammarby. Alexandra Stel, Customer Experience Expert Helsingborg.
Foto: Peter Roos, Bilglastekniker Carglass® Uppsala. Camilla Fesseha, Customer Support Manager. Amine Haachemi Boumilagh, Bilglastekniker Carglass® Hammarby. Alexandra Stel, Customer Experience Expert Helsingborg.

Pressmeddelande -

Carglass® minskar utsläpp genom partnerskap med miljömedvetna transportföretag

Carglass® är glada att kunna meddela att de tar ytterligare steg för att minska sina utsläpp och bidra till en mer hållbar framtid. Genom ett långvarigt samarbete med Best Transport i Stockholmsregionen och den nya transportpartnern DANX för leveranser till verkstäder utanför Stockholmsregionen, strävar Carglass® efter att driva sitt transportnätverk med minsta möjliga miljöpåverkan.

"Sedan 2020 har Best Transport framgångsrikt använt 100% miljödiesel, känd som HVO100, för sina transporter. Vi är stolta över att vara en del av detta samarbete och ser det som en viktig milstolpe i deras hållbarhetsinitiativ." Mats Källquist, Supply Chain Manager på Carglass® Sverige.

Med det nya partnerskapet med DANX kommer Carglass® att fortsätta sin resa mot en mer hållbar transportflotta. Även om DANX delar sina transporter mellan flera företag, kommer de nu att använda HVO100 i sina lastbilar motsvarande Carglass® andel av transporterna. Detta åtagande kräver en extra avgift, men Carglass® är fast beslutna att göra denna investering för att minska sin miljöpåverkan och främja en mer hållbar verksamhet.

Regeringens nya beslut om att minska reduktionsplikten från 30,5% till 6% från och med januari 2024 har stärkt Carglass® beslut att övergå till 100% miljödiesel. Denna förändring innebär att skillnaden mellan konventionell diesel och miljödiesel har blivit betydligt större, vilket gör det till en ännu mer meningsfull övergång för företaget.

Med denna övergång kan Carglass® med stolthet meddela att samtliga egna transporter mellan centrallagret och verkstäderna nu sker med miljödiesel, vilket markerar ett betydande steg mot att minska deras totala koldioxidavtryck.

"Vi på Carglass® ser fram emot att fortsätta samarbetet med våra partners och att arbeta tillsammans för en mer hållbar framtid." Morten Bjørlo, VD Carglass® Sverige.

För mer information om HVO100 och dess miljöfördelar, vänligen besök Neste.

Ämnen


Carglass® är en del av Belron – världens ledande företag inom lagning och byte av bilglas, med en omsättning på mer än 3,1 miljarder euro. Belron är verksamma över hela världen och sysselsätter 30 000 människor dagligen, i mer än 40 länder på 5 kontinenter.

I hjärtat av allt vi gör är vårt åtagande att konstant leverera en kundservice i världsklass. Vi mäter kundnöjdhet i alla våra verksamheter genom att vi ber våra kunder att betygsätta oss baserat på frågan: "Hur troligt är det att du rekommenderar oss till en vän eller kollega?". Vi är oerhört stolta över att vårt globala betyg är över 84,9%.

Vår affärsidé är att våra tekniker alltid ska ha tillgång till rätt glas av högsta kvalitet. Mer än 95% av rutorna är alltid tillgängliga från vårt lager, och vi har över 3,5 miljoner glasrutor i lager.

’The Belron Way of Fitting’ har definierats av Belrons tekniska team och innebär att varje servicetillfälle i världen följer exakt samma process för att uppnå Belrons höga kvalitetsstandard i varje utfört arbete.

Kontakter

Morten Bjørlo

Morten Bjørlo

Presskontakt VD Carglass® Sweden AB 0739 – 254 044