Gå direkt till innehåll
Foto: Medaljer till deltagarna i Spirit och Belron 2023
Foto: Medaljer till deltagarna i Spirit och Belron 2023

Pressmeddelande -

Carglass® samlar in 29 miljoner till välgörenhet under årligt triathlon-evenemang

Förra helgen hölls den årliga Spirit of Belron Challenge (SoBC), i London. Carglass® Sverige deltog aktivt i denna insamling till förmån för Afrika Tikkun, och resultatet var imponerande med över 29 002 871 SEK insamlade till barnen i Sydafrika.

SoBC 2023 samlades deltagare från 20 olika länder inom Belron-koncernen.
Deltagarna hade möjlighet att utmana sig själva i olika idrottsgrenar, inklusive löpning/gång, cykling och simning, antingen som en del av ett lag eller individuellt. För vissa utgjorde detta en målsättning att träna under hela året och att delta i den olympiska triathlondistansen, där de simmade 1,5 km, cyklade 40 km och sprang 10 km.

Varje kilometer spelar roll för varje avverkad kilometer donerade Belron en euro till välgörenhetsorganisationen Afrika Tikkun, som har som mål att stärka unga människor i Sydafrika, samma land där koncernen grundades för över 150 år sedan.

Carlos Brito, CEO för Belron, uttalade: "Vårt årliga Spirit of Belron Challenge-evenemang är ett fantastiskt sätt att föra samman våra globala kollegor, förenat av vårt syfte att göra skillnad med verklig omsorg."

En gemensam önskan att förändra
Alla anställda på Carglass® hade möjlighet att delta, med företaget som stod för alla kostnader. Målet var att så många som möjligt skulle ha möjlighet att delta, oavsett om det var fysiskt eller digitalt. Årets insamling resulterade i över 2,5 miljoner euro, motsvarande 29 002 871 svenska kronor – en imponerande summa. Carglass® hoppas överträffa detta resultat nästa år när nästa SoBC äger rum.

"Jag är överväldigad av den passion, det engagemang och den energi jag har sett under de senaste veckorna och hur alla har gått ihop för att samla in denna fantastiska summa pengar till Afrika Tikkun." - Carlos Brito

Ämnen

Kategorier


Carglass® är en del av Belron – världens ledande företag inom lagning och byte av bilglas, med en omsättning på mer än 3,1 miljarder euro. Belron är verksamma över hela världen och sysselsätter 30 000 människor dagligen, i mer än 40 länder på 5 kontinenter.

I hjärtat av allt vi gör är vårt åtagande att konstant leverera en kundservice i världsklass. Vi mäter kundnöjdhet i alla våra verksamheter genom att vi ber våra kunder att betygsätta oss baserat på frågan: "Hur troligt är det att du rekommenderar oss till en vän eller kollega?". Vi är oerhört stolta över att vårt globala betyg är över 84,9%.

Vår affärsidé är att våra tekniker alltid ska ha tillgång till rätt glas av högsta kvalitet. Mer än 95% av rutorna är alltid tillgängliga från vårt lager, och vi har över 3,5 miljoner glasrutor i lager.

’The Belron Way of Fitting’ har definierats av Belrons tekniska team och innebär att varje servicetillfälle i världen följer exakt samma process för att uppnå Belrons höga kvalitetsstandard i varje utfört arbete.

Kontakter

Morten Bjørlo

Morten Bjørlo

Presskontakt VD Carglass® Sweden AB 0739 – 254 044