Gå direkt till innehåll
Foto: Morten Bjørlo Carglass® Sverige nuvarande VD ersätts av Fredrik Feldt, idag Operations Director på Carglass® Sverige.
Foto: Morten Bjørlo Carglass® Sverige nuvarande VD ersätts av Fredrik Feldt, idag Operations Director på Carglass® Sverige.

Pressmeddelande -

Carglass® Sverige annonserar byte av VD

Carglass® Sverige meddelar idag att företaget kommer att genomföra en ledningsförändring. Från och med den 1 september 2024 kommer Morten Bjørlo att återgå på heltid till sin tidigare position som VD för Hurtigruta Carglass® i Norge, en roll han haft parallellt under sin tid som VD för Carglass® Sverige 2020. Fredrik Feldt, idag Operations Director på företaget kommer i höst att tillträda rollen som Carglass® Sveriges nya VD.

Morten Bjørlo har under sin tid som VD för Carglass® Sverige spelat en avgörande roll i företagets utveckling och expansion på den svenska marknaden. Hans ledarskap och strategiska vision har stärkt företagets position som en ledande aktör inom bilglasreparation och -byte i Sverige. Tillsammans med den nya ledningsgruppen som han inledningsvis skapade har han gjort ett enastående arbete under de senaste fyra åren. Under denna tid har Carglass® marknadsandel fördubblats och försäljningen har tredubblats. Carglass® har också lyckats bygga starka relationer med alla de största försäkringsbolagen. Men nu har tiden kommit för Morten att att fokusera fullt ut på att fortsätta utveckla Hurtigruta Carglass® i Norge.

"Jag är stolt över det arbete vi har utfört och de framsteg vi har gjort under min tid som VD för Carglass® Sverige," säger Morten Bjørlo. "Jag är oerhört glad och tacksam för det förtroende och engagemang jag mött sedan jag började på Carglass® Sverige. Jag ser fram emot att återvända till Norge och fortsätta att driva Hurtigruta Carglass® framåt även om det såklart är med visst vemod jag lämnar det fina teamet på Carglass® Sverige."

Fredrik Feldt som nu ska tillträda rollen som VD har idag titeln Operations Director. Han kom till Carglass® 2020, efter att ha spenderat nästan 10 år inom drift på Selecta i Sverige, med ett nätverk över hela Europa där han byggde upp en stark servicekultur inom företaget. På Carglass® har Fredrik visat sin förmåga att driva en stark prestationskultur genom sitt tydliga, omtänksamma och genomtänkta ledarskap, vilket har gett enastående resultat.

"Jag är hedrad över att få möjligheten att leda Carglass® Sverige in i nästa fas," säger Fredrik Feldt. "Vi har en stark grund att bygga vidare på, och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med vårt fantastiska team för att fortsätta leverera enastående service till våra kunder."

Carglass® Sverige tackar Morten Bjørlo för hans betydande insatser och önskar honom all framgång i hans fortsatta arbete i Norge. Samtidigt ser företaget fram emot att välkomna Fredrik Feldt som ny VD och ser med tillförsikt på framtiden.

Ämnen


Carglass® är en del av Belron – världens ledande företag inom lagning och byte av bilglas, med en omsättning på mer än 6,0 miljarder euro. Belron är verksamma över hela världen och sysselsätter 30 000 människor dagligen, i 39 länder på 5 kontinenter.

I hjärtat av allt vi gör är vårt åtagande att konstant leverera en kundservice i världsklass. Vi mäter kundnöjdhet i alla våra verksamheter genom att vi ber våra kunder att betygsätta oss baserat på frågan: "Hur troligt är det att du rekommenderar oss till en vän eller kollega?". Vi är oerhört stolta över att vårt globala betyg är över 84,9%.

Vår affärsidé är att våra tekniker alltid ska ha tillgång till rätt glas av högsta kvalitet. Mer än 95% av rutorna är alltid tillgängliga från vårt lager, och vi har över 3,5 miljoner glasrutor i lager.

’The Belron Way of Fitting’ har definierats av Belrons tekniska team och innebär att varje servicetillfälle i världen följer exakt samma process för att uppnå Belrons höga kvalitetsstandard i varje utfört arbete.

Kontakter

Morten Bjørlo

Morten Bjørlo

Presskontakt VD Carglass® Sweden AB 0739 – 254 044