Gå direkt till innehåll
Från vänster: Hanna Dagmyr Winnetoft, verkstadsansvarig bilglastekniker. Elinor Matocka, bilglastekniker. Annie Gustavsson, bilglastekniker.
Från vänster: Hanna Dagmyr Winnetoft, verkstadsansvarig bilglastekniker. Elinor Matocka, bilglastekniker. Annie Gustavsson, bilglastekniker.

Pressmeddelande -

Carglass® Sverige lanserar verkstad med endast kvinnliga bilglastekniker

Carglass® Sverige tar ett stort steg mot jämställdhet och inkludering genom att öppna sin första verkstad med ett team bestående av endast kvinnliga tekniker. Verkstaden ligger i Kalmar och denna satsning stärker företagets engagemang för mångfald och jämställdhet inom bilglasbranschen som traditionellt sett är en mansdominerad bransch.

På verkstaden jobbar bilglasteknikerna Elinor Matocka och Annie Gustavsson samt verkstadsansvarig bilglastekniker, Hanna Dagmyr Winnetoft som säger “Det känns bra att vara en start på något nytt och en förebild för andra kvinnor i en mansdominerad bransch. Vi hoppas att det är en trend som fortsätter.”

Verkstaden kommer att erbjuda högkvalitativa glasreparationer och byten uteslutande utförda av kvalificerade kvinnliga bilglastekniker. Genom detta initiativ strävar Carglass® Sverige efter att främja en inkluderande arbetskultur och öka representationen av kvinnor inom bilglasbranschen. Carglass® Kalmar blir ett landmärke för förändring och mångfald.

Carglass® likabehandlingspolicy redogör för målsättningen att jämställdhet ska råda på företaget och att de verkar för att behandla alla individer efter rättvisa kriterier och lika förutsättningar. Arbetet med jämställdhet i likabehandlingsplanen syftar till att främst förbättra kvinnors villkor i arbetslivet.

"På Carglass® är det viktigt för oss att alla får en marknadsmässig lön där alla har samma förutsättningar oansett kön. När vi gjorde vår senaste lönekartläggning framgick det tydligt att lönen är lika för alla våra bilglastekniker. Vid rekrytering utgår vi alltid från erfarenhet och kunskap för att hålla detta förhållningssätt." säger Emma Sandholm, People leader Carglass® Sverige.

Läs mer om våra värderingar på vår hemsida.


Ämnen


Carglass® är en del av Belron – världens ledande företag inom lagning och byte av bilglas, med en omsättning på mer än 3,1 miljarder euro. Belron är verksamma över hela världen och sysselsätter 30 000 människor dagligen, i mer än 40 länder på 5 kontinenter.

I hjärtat av allt vi gör är vårt åtagande att konstant leverera en kundservice i världsklass. Vi mäter kundnöjdhet i alla våra verksamheter genom att vi ber våra kunder att betygsätta oss baserat på frågan: "Hur troligt är det att du rekommenderar oss till en vän eller kollega?". Vi är oerhört stolta över att vårt globala betyg är över 84,9%.

Vår affärsidé är att våra tekniker alltid ska ha tillgång till rätt glas av högsta kvalitet. Mer än 95% av rutorna är alltid tillgängliga från vårt lager, och vi har över 3,5 miljoner glasrutor i lager.

’The Belron Way of Fitting’ har definierats av Belrons tekniska team och innebär att varje servicetillfälle i världen följer exakt samma process för att uppnå Belrons höga kvalitetsstandard i varje utfört arbete.

Kontakter

Morten Bjørlo

Morten Bjørlo

Presskontakt VD Carglass® Sweden AB 0739 – 254 044