Gå direkt till innehåll
Foto: Emma Sandholm, HR-chef på Carglass®.
Foto: Emma Sandholm, HR-chef på Carglass®.

Blogginlägg -

Möt våra medarbetare - Emma Sandholm

Vid 43 års ålder har Emma arbetat på Carglass® sedan mars 2020, vilket innebar att hon nu har mer än fyra års erfarenhet i bolaget. Hennes inställning till sitt arbete och tidigare erfarenhet gör henne till en viktig person i företagets fortsatta utveckling

Emma växte upp på Kungsholmen men har idag funnit sitt hem i Vasastan, två områden i Stockholm som ligger henne varmt om hjärtat. Att bo i innerstan gör även att hon har nära till jobbet dit hon gärna tar cykeln om vädret tillåter.

En arbetsplats som sticker ut

För Emma är Carglass® en arbetsplats som är speciell av många anledningar. Hon betonar särskilt hur företaget erbjuder möjligheter för alla, oavsett utbildning, tidigare erfarenhet eller bakgrund. "Alla har en möjlighet att få arbeta och utvecklas hos oss." säger hon med en glöd som avslöjar hennes engagemang.

Rollen som HR-chef

I sin roll på Carglass® ser Emma till att företagets chefer har de rätta förutsättningarna för att anställa och utveckla sin personal. Hon ser till att rätt erbjudande ges till alla kandidater som söker till företaget och att alla anställda har de rätta förutsättningarna på sina arbetsplatser. När hon beskriver sitt arbete, lyser hennes ögon upp. "Jag har mitt drömjobb på Carglass®," säger hon, men tillägger med ett leende, "men jag skulle tycka det var väldigt kul att bli grym på att byta en ruta."

Balans mellan arbete och fritid

Med tre barn och ett fullt schema på jobbet är Emmas fritid värdefull. Hon försöker hitta tid att träffa vänner, träna och åka till sitt lantställe där hon älskar att fixa i trädgården. Det är en balansakt som kräver noggrann planering och en stor portion energi, något som Emma verkar ha gott om.

En omtänksam och rättvis ledare

Emma beskrivs av sina vänner som omtänksam, rolig, ironisk, hård men rättvis, rapp i skallen och med stor självdistans. Det ar en beskrivning som stämmer val överens med hennes egen bild av sig själv. "Att vara på ett företag där man kan vara sig själv fullt ut tror jag är jätteviktigt," säger hon. Hon tar med sig sina egenskaper in i arbetslivet och tror att hon är rak och tydlig, omtänksam, positiv och lösningsorienterad i sin roll som HR-chef

Kavla upp ärmarna och hitta en lösning

När det kommer till motgångar, är Emma praktisk och lösningsorienterad. "Det är bara att kavla upp ärmarna och försöka hitta en lösning," säger hon. Det är en inställning som har hjälpt henne att navigera genom utmaningar både på och utanför arbetet.

Känd från TV

Carglass® reklamfilmer, där Emma själv har medverkat, är något hon är stolt over. "Även där har alla möjlighet att vara med, att våra anställda får bli ansiktet utåt tycker jag skapar en trovärdighet och bygger en stolthet hos vara anställda," säger hon. Det var svårare än hon trott att medverka men tycker att hon lyckades ge den missnöjda kunden ett trovärdigt ansikte då det var stark sol på inspelningen och hon glömt sina glasögon hemma, vilket hon berättar med ett skratt.

Emma Sandholm är en ledare som inte bara inspirerar sina kollegor utan också visar hur man med rätt inställning och engagemang kan skapa en arbetsplats där alla kan trivas och utvecklas.

Ämnen

Kontakter

Morten Bjørlo

Morten Bjørlo

Presskontakt VD Carglass® Sweden AB 0739 – 254 044