Gå direkt till innehåll
Carglass® samlar in över 20 miljoner till välgörenhet

Pressmeddelande -

Carglass® samlar in över 20 miljoner till välgörenhet

I slutet av september gick det årliga triathlon-eventet Spirit of Belron Challenge (SoBC) av stapeln. Eventet hölls både digitalt och fysiskt i London för första gången sedan pandemin startade. Carglass® Sverige närvarade och deltog i insamlingen till Afrika Tikkun, totalt samlades 2.2 miljoner euro in till förmån för barnen i Sydafrika.

När årets upplaga av SoBC arrangerades var Carglass® Sverige på plats och deltog i eventet tillsammans med 37 andra länder inom Belron-koncernen som anordnar evenemanget. Eventet är en höjdpunkt för många och går ut på att de medverkande anmäler sig till en eller flera av idrottsgrenarna: löpning/gång, cykling och simning. I lag eller individuellt. Flera av de medverkande tränar hela året för att delta och har detta som mål, kanske speciellt de som gör den Olympiska triathlondistansen där de simmar 1,5 km, cyklar 40 km och springer 10 km.

Varje kilometer räknas
För varje kilometer som avverkas donerar Belron en euro till välgörenhetsorganisationen Afrika Tikkun vars mål är att stärka unga människor i Sydafrika – samma land som koncernen grundades i för över 150 år sedan.
– En av våra målsättningar inom företaget är att vi ska ge så mycket som möjligt tillbaka de som har det svårare. Under årens lopp har vi donerat hundratals cyklar, trädgårdsutrustning och ekonomiska medel till utbildning, hälsovård och sociala tjänster, säger Morten Bjørlo, vd för Carglass® Sverige och fortsätter:
– Organisationen jobbar för människor i kåkstäder i Sydafrika och jag har varit och hälsat på vid flera tillfällen. Även om det är fattiga villkor så är glädjen hos invånarna enorm, det är helt fantastiskt.

Vill göra skillnad
Alla medarbetare på Carglass® fick möjlighet att delta på plats genom att bolaget står för alla kostnader; målsättningen är att så många som möjligt ska kunna delta oavsett om det är fysiskt eller digitalt. I år samlades totalt 2.2 miljoner euro in, motsvarande 24 363 944 svenska kronor – ett belopp som Carglass® hoppas slå i nästa års upplaga av SoBC.
– Summan som vi nådde i år är helt otrolig. Det bevisar att vi kan få verklig effekt när vi går samman för ett gemensamt syfte, och vi är mycket stolta över vårt partnerskap med Afrika Tikkun som hjälper till att förändra livet för barn och ungdomar i några av de fattigaste delarna av Sydafrika, säger Morten Bjørlo innan han avslutar:
– Det här är en viktig tradition för oss inom koncernen och vi ser redan fram emot nästa års event. Tillsammans gör vi skillnad.

Ämnen

Kategorier


Carglass® är en del av Belron – världens ledande företag inom lagning och byte av bilglas, med en omsättning på mer än 3,1 miljarder euro. Belron är verksamma över hela världen och sysselsätter 30 000 människor dagligen, i mer än 40 länder på 5 kontinenter. 

I hjärtat av allt vi gör är vårt åtagande att konstant leverera en kundservice i världsklass. Vi mäter kundnöjdhet i alla våra verksamheter genom att vi ber våra kunder att betygsätta oss baserat på frågan: "Hur troligt är det att du rekommenderar oss till en vän eller kollega?". Vi är oerhört stolta över att vårt globala betyg är över 84,9%.

Vår affärsidé är att våra tekniker alltid ska ha tillgång till rätt glas av högsta kvalitet. Mer än 95% av rutorna är alltid tillgängliga från vårt lager, och vi har över 3,5 miljoner glasrutor i lager.

’The Belron Way of Fitting’ har definierats av Belrons tekniska team och innebär att varje servicetillfälle i världen följer exakt samma process för att uppnå Belrons höga kvalitetsstandard i varje utfört arbete.

Kontakter

Morten Bjørlo

Morten Bjørlo

Presskontakt VD Carglass® Sweden AB 0739 – 254 044

Relaterat innehåll