Gå direkt till innehåll
Till vänster Stefan Svensson, Rixglas. Till höger Christoffer Roos, Regionchef Norr Carglass®.
Till vänster Stefan Svensson, Rixglas. Till höger Christoffer Roos, Regionchef Norr Carglass®.

Pressmeddelande -

Carglass® växlar upp: Förvärvar Rixglas i Hudiksvall

En av Sveriges ledande leverantör av reparation och byte av bilglas, Carglass®, har nyligen förvärvat Rixglas, det lokala bilglasföretaget i Hudiksvall. Under 2023 har Carglass® ett stort fokus på expansion och den nya lokalen i Hudiksvall är ett glatt tillskott för reparationsbolaget. Fortsättningsvis kommer delen av verksamheten som arbetar med bussglas att finnas kvar, medan Carglass® tar över ansvaret för all reparation rörande bilglas.

Carglass®, med sitt engagemang för tillväxt, har nyligen valt att expandera verksamheten till Hudiksvall med målsättningen att nå och betjäna fler kunder runt om i landet. Den nya verkstaden, som ligger på Rönningevägen 4, kommer att göra det möjligt för Carglass® att fortsätta det goda arbete som Rixglas utfört med ambitionen att ta det till nästa nivå. Rixglas kommer däremot att fortsätta bedriva sin verksamhet för tung trafik och ser positivt på sammanslagningen, precis som Carglass®.

– Vi är glada över att kunna slå oss samman med Rixglas och ge våra kunder samma högkvalitativa service som de har blivit vana vid, fast numera av Carglass®, säger Operations Manager Fredrik Feldt och fortsätter:

– Vårt mål är att alltid vara tillgängliga för våra kunder och det här förvärvet kommer att göra det möjligt för oss att uppnå detta i Hudiksvall med omnejd, vilket känns jätteroligt.

Mot fortsatt expansion för Carglass®
Carglass® är dedikerad till att erbjuda både snabba och pålitliga bilglastjänster till sina kunder. Genom det senaste förvärvet fortsätter företaget att växa och nå fler potentiella kunder, med målet att säkerställa att alla ska ha tillgång till bästa möjliga service.

Ämnen

Kategorier


Carglass® är en del av Belron – världens ledande företag inom lagning och byte av bilglas, med en omsättning på mer än 3,1 miljarder euro. Belron är verksamma över hela världen och sysselsätter 30 000 människor dagligen, i mer än 40 länder på 5 kontinenter. 

I hjärtat av allt vi gör är vårt åtagande att konstant leverera en kundservice i världsklass. Vi mäter kundnöjdhet i alla våra verksamheter genom att vi ber våra kunder att betygsätta oss baserat på frågan: "Hur troligt är det att du rekommenderar oss till en vän eller kollega?". Vi är oerhört stolta över att vårt globala betyg är över 84,9%.

Vår affärsidé är att våra tekniker alltid ska ha tillgång till rätt glas av högsta kvalitet. Mer än 95% av rutorna är alltid tillgängliga från vårt lager, och vi har över 3,5 miljoner glasrutor i lager.

’The Belron Way of Fitting’ har definierats av Belrons tekniska team och innebär att varje servicetillfälle i världen följer exakt samma process för att uppnå Belrons höga kvalitetsstandard i varje utfört arbete.

Kontakter

Morten Bjørlo

Morten Bjørlo

Presskontakt VD Carglass® Sweden AB 0739 – 254 044

Relaterat innehåll