Gå direkt till innehåll
Carglass® erhåller guld i Ecovadis för femte året i rad

Pressmeddelande -

Carglass® erhåller guld i Ecovadis för femte året i rad

När det ledande utvärderingssystemet Ecovadis delade ut senaste årets utmärkelser kammade Carglass® hem guld för femte året i rad. I utvärderingen tar Ecovadis hänsyn till miljö, arbetsförhållanden, affärsansvar, etik och hållbara inköp. Alla dessa är områden Carglass® fokuserar extra mycket på i samband med sin värdegrund – att bidra till en positiv samhällsutveckling.

Under den senaste omgången av Ecovadis utdelning av utmärkelser mottog Carglass® guld. Det innebär att bilglasföretaget tillhör de främsta fem procenten av de som blir betygsatta.

Hårt arbete lönar sig
Sedan flera år tillbaka har koncernbolaget Belron, som Carglass® tillhör, deltagit i FN:s Global Impact som går ut på att FN erbjuder stöd när det kommer till företagsansvar och vägleder alla företag, oavsett storlek, inom hållbarhet och hjälper dem att sätta upp en strategi – ett arbete som bidragit till Carglass® höga ranking från Ecovadis.
– Vi är väldigt stolta över att vi de senaste åren erhållit Ecovadis guldmedalj för detta arbete. Det känns väldigt bra att få ett kvitto på att vi arbetar med de här frågorna på rätt sätt, särskilt eftersom vi verkligen har växlat upp vårt hållbarhetsarbete. Det märks att det genomsyrar hela verksamheten och att alla anställda känner en stolthet i det vi gör och tar det på allvar, säger Morten Bjørlo, vd för Carglass®.

Mot platinum 2023
Med målsättningen att ha en positiv inverkan på samhället arbetar Carglass® aktivt med samtliga områden som Ecovadis analyserar. Bland annat återvinner företaget 100 procent av allt glas som byts i verkstäderna. Avfall som till exempel batterier, isocanyater, lim och resin sorteras noggrant i miljöskåp. Dessutom försöker bolaget alltid att laga glasen i första hand då det är skonsammare för miljön. Nästa steg efter guld i Ecovadis utvärderingssystem är platinum som den främsta procenten av de deltagande företagen erhåller, ett mål som Carglass® hoppas nå inom en snart framtid.
– Inför nästa år satsar vi såklart på att nå platinum. Vi tar vårt arbete med samtliga områden på allvar och ser fram emot att göra det ännu bättre 2023, avslutar Morten Bjørlo.

Ämnen


Carglass® är en del av Belron – världens ledande företag inom lagning och byte av bilglas, med en omsättning på mer än 3,1 miljarder euro. Belron är verksamma över hela världen och sysselsätter 30 000 människor dagligen, i mer än 40 länder på 5 kontinenter. 

I hjärtat av allt vi gör är vårt åtagande att konstant leverera en kundservice i världsklass. Vi mäter kundnöjdhet i alla våra verksamheter genom att vi ber våra kunder att betygsätta oss baserat på frågan: "Hur troligt är det att du rekommenderar oss till en vän eller kollega?". Vi är oerhört stolta över att vårt globala betyg är över 84,9%.

Vår affärsidé är att våra tekniker alltid ska ha tillgång till rätt glas av högsta kvalitet. Mer än 95% av rutorna är alltid tillgängliga från vårt lager, och vi har över 3,5 miljoner glasrutor i lager.

’The Belron Way of Fitting’ har definierats av Belrons tekniska team och innebär att varje servicetillfälle i världen följer exakt samma process för att uppnå Belrons höga kvalitetsstandard i varje utfört arbete.

Kontakter

Morten Bjørlo

Morten Bjørlo

Presskontakt VD Carglass® Sweden AB 0739 – 254 044

Relaterat innehåll